Сметанник з полуницею

Складові:

Для тіста:

Борошно пшеничне - 300 г
Сметана (15%) - 200 г
Яйця - 2 шт.
Цукор ванільний - 1 ч. л.
Масло вершкове - 50 г + 1 ч. л.
Цукор - 200 г
Сода - 0,5 ч. л.

Для крему:

Сметана (15-20%) - 300 г
Пудра цукрова - 3 ст. л.
Полуниця - 150 г

Приготування:

Збиваємо яйця з цукром в густу піну, додаємо сметану, змішану з ванільним цукром.
Вершкове масло на маленькому вогні доводимо до рідкої консистенції і, остудивши, вливаємо в суміш.
Борошно добре просіюємо, додаємо в неї соду і всипаємо в масу.
Замішуємо тісто, воно повинно бути консистенції густої сметани.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і виливаємо в неї тісто.
Вибираємо програму "Випічка", встановивши час приготування на 1 годину.
Після закінчення часу дістаємо корж, охолоджуємо і розрізаємо його на 2 або на 3 частини.
Переходимо до приготування крему.
Сметану перемішуємо з цукровою пудрою.
Полуницю промиваємо, прибираємо хвостики і нарізаємо слайсами.
Кожен корж змащуємо кремом і викладаємо нарізану полуницю.
Даємо торту настоятися і просякнутися.
Наш сметанник з полуницею готовий)

Качка з яблуками


Складові:

М'ясо качки - 1 кг
Яблука - 500 гр
Мед - 2 ст. л.
Рослинна олія - ​​2 ст. л.
Вода - 50 мл
Сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Вибираємо качку за розміром чаші мультиварки, так як готуватися вона буде цілком.
Качку добре промиваємо та обсушуємо.
Змішуємо сіль і перець з медом, і отриманою сумішшю натираємо тушку всередині і зовні.
Кладемо качку в пакет або будь-яку ємність і відправляємо на 2-3 години маринуватися
 в холодильник.
З яблук видаляємо серцевину і нарізаємо кубиками.
Тушку качки щільно начиняємо нарізаними яблуками і за допомогою зубочисток закріплюємо розріз.
Наливаємо в чашу рослинне масло і в режимі «Випічка» готуємо качку по півгодини з кожного боку.
Потім додаємо воду, яблука, які залишилися, і готуємо в режимі «Тушкування» ще 2 години.
Наша качка з яблуками готова і можна подавати на святковий стіл.
Смачного)

Салат «Олів’є» з лососем

Звичний рецепт відомого салату можна урізноманітнити :)

Складові:

Слабосолений лосось - 200 г
Авокадо - 2 шт.
Яйця - 2 шт.
Свіжі огірки - 2 шт.
Морква - 2 шт.
Заморожений горошок - 200 г
Червона ікра - 2-3 ст. л.
Майонез - 150 г
Сіль, перець за смаком
Зелень для прикраси

Приготування:

Моркву відварюємо до готовності і чистимо.
Яйця варимо в круту, даємо їм охолонути і теж чистимо.
Розморожуємо зелений горошок.
Моркву, яйця, огірки, рибу і очищене авокадо нарізаємо кубиками.
Всі інгредієнти змішуємо в салатниці і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Смачного)