Чашечка кави вранці – це не просто спосіб прокинутися, – це приголомшливо підбадьорливий ритуал. Ми любимо проводити час в модних кафе, насолоджуючись нашими улюбленими напоями. Але через сучасної динаміки життя не завжди вдається виділити час і куштувати смачну каву в улюбленому місці. На щастя, в наш час, ми можемо не залежати від професійних машин еспресо або бариста. Йтиметься про чудових альтернативних методах заварювання кави, які спрямовані на те, щоб максимально розкрити смак зерна. Аеропресс, кемекс, френч-прес, сифон, і харіо, всі вони створені, щоб заповнити нестачу кофеїну в нашому організмі більш зручним способом

ХАРІО, V60, ПУРОВЕР

V60 є одним з найбільш популярних ручних способів приготування кави, бере свій початок з 1908 року. Автори зовні ефектного ритуалу – японці, які придумали на початку минулого століття цю кавову церемонію. Воронки V60 бувають пластикові, керамічні, скляні та металеві. У них є спеціальні жолобки, які дозволяють повітрю брати участь в процесі заварювання. Перевага цього способу в тому, що він допомагає витягнути все смакові властивості з кавового зерна і відчути фруктово-горіхові ноти. Порядок дій: в воронку кладуть паперовий фільтр, в нього насипають каву середнього помелу, потім дуже тонким струменем круговими рухами вливають воду. Щоб отримати відмінний кави, ви повинні бути обережні і гранично обережні під час наливання води в лійку. Протока повинен бути постійним і тривати 3,5 хвилини. Порада: перед початком рясно змочіть паперовий фільтр, щоб в кавовому напої не було присмаку паперу.

Для приготування кави вам знадобиться:

– Ваша улюблена чашка

– Чайник з тонким довгим носиком і гарячою водою 91-95 ° C

– 20 г свіжого меленої кави

– Воронка V60

– Спеціальний паперовий фільтр

– Електронні ваги

– Секундомір


Сучасна крапельна кавоварка MG-348 нагріває і подає потік води в лійку, дозволяючи меленій каві настоюватися точно так же, як при ручному процесі приготування пуровер кави, повністю розкриває її аромат. Завдяки поступовому проходженню води через лійку в чашки з кераміки, максимально розкриваються всі нюанси смаку і аромату напою так, як ніби його готує професійний бариста.

Кавоварка обладнана знімним багаторазовим фільтром – вам не доведеться користуватися паперовими фільтрами для кави. У цій моделі чудовим чином поєднуються стиль і практичність. Гладкий корпус в чорному кольорі ідеально підходить до будь-якої робочої поверхні. Завдяки резервуару для води, розташованому вгорі, відбувається оптимізація температур. Подає воду, нагріту до 93 ° С, безпосередньо в сітку для кави, зменшуючи втрату тепла і сприяючи приготування смачної кави.


Френч-ПРЕСС

Френч-прес, ймовірно, найпростіший спосіб насолодитися ранковою кавою. За допомогою цього класичного інструменту, який з’явився на початку XIX століття, ви станете справжнім бариста, і самі зможете вибирати, який міцності приготувати каву. Більш того, це портативний, компактний прилад, який супер легко чистити. Порядок дій: каву насипаємо в прозорий стакан, заварюємо протягом 3-4 хвилин і потім за допомогою преса відсікаємо гущу. Головне, щоб кава вийшла смачною, стежити за помелом зерна – він повинен бути великим і рівномірним.


КЕМЕКС

Кемекс – це не тільки пристосування для заварювання кави, але і стильний елемент інтер’єру. Завдяки кемексу, ваша кава буде мати дивовижний смак, насичений киснем. У воронку потрібно вставити паперовий фільтр, складений з одного боку втричі, і засипати каву грубого помелу. А після – дуже повільно проливати воду з чайника через каву, щоб той пролився через фільтр в колбу. За рахунок досить крупного помелу і взаємодії з повітрям кава виходить легкою і ароматною, в ній залишається мало гіркоти, зате розкриваються солодкі нотки. Єдиний недолік використання кемекса полягає в тому, що пристрій може бути досить крихким.

Для приготування кави вам знадобиться:

– Кемекс

– Спеціальний паперовий фільтр

– 40г меленої кави

– Гаряча вода


АЕРОПРЕСС

Аеропресс – одне з останніх винаходів у приготуванні кави: його сконструював американський інженер і викладач Стенфордського університету Алан Адлер в 2005 році. Пристрій схоже на великий шприц: вода в ньому продавлюється поршнем через каву і паперовий фільтр. Завдяки паперовому фільтру напій виходить дуже світлим і чистим, без суспензії. У порівнянні з іншими пристроями для домашнього приготування кави, аеропресс не вимагає яких-небудь конкретних навичок. Щоб отримати пристойну каву, вам знадобиться ручний тиск і трохи практики. Крім того, він може приготувати міцний еспрессо, так і напій з більш легким прозорим смаком. Головне правильно підібрати співвідношення води і зерна, і стежити за часом: зерно повинно контактувати з водою не більше півтори хвилини.

Для приготування кави вам знадобиться:

– Аеропресс

– Спеціальний паперовий фільтр

– 17г кави дрібного помелу

– Гаряча вода

– Улюблена ложка


СИФОН

Сифон – це найдавніший із альтернативних способів заварювання. Пристрій, схожий на сифон, винайшла якась мадам Васьyo в 1841 році. Перший сифон став прототипом для цілого сімейства кавоварок. Сифон призначений для справжніх кавових снобів! Цей метод, безумовно, змусить вас відчути себе досвідченим бариста.

Сифон виглядає як загадковий пристрій з хімічної лабораторії: дві колби, пальник, нагріта вода піднімається вгору – виглядає вражаюче! У нижню посудину наливають окріп, в верхню засипають каву середнього помелу. Коли сифон нагрівається від газового пальника, вода заварює каву. Така конструкція дозволяє контролювати температуру води і час замочування, а сам напій виходить чистим і прозорим, без кавової суспензії, але з щільним насиченим смаком. Однак, кава в сифоні вариться досить повільно.

Для приготування кави вам знадобиться:

– Сифон

– 21 – 26г кави середнього помолу

– Фільтр

– Пальник

– Термометр

– Вода