Час в сучасному світі набуває одну з найважливіших ступенів. Тому нове покоління 21 століття, молоді матусі і дружини не мають наміру витрачати свої хвилини на приготування улюбленого борщу, стоячи біля плити. Всі турботи по приготуванню вишуканих страв бере на себе новий девайс розробників – Мультиварка MG-428, яка, без сумніву має ряд переваг.

Мультиварка MG-428 легко замінює кілька приладів на вашій кухні і, завдяки наявності автоматичних режимів, натисненням однієї кнопки створює популярні страви на кожен день. Мультиварка має 30 режимів, що дозволяє готувати всі, від йогурту до стейка. LCD дисплей російською мовою відображає точний час і температуру. Обсяг керамічної ємності для готування з антипригарним покриттям становить 5 літрів. Чаша стійка до появи подряпин завдяки двошаровій керамічному покриттю. Мультиварка подбає про те, щоб ваш сніданок, обід і вечерю були готові до певного часу: режим відкладеного старту до 24 годин працює з точністю до хвилини.

 

 

 

Мультиварка оснащена додатковими аксесуарами:

– стаканчики для приготування йогурту,

– мірна чашка,

– плоска ложка,

– ополоник,

– знімний контейнер-пароварка.


Рецепти в мультиварці

 

Приготування на програмі «СУП»

Овочевий крем-суп

Інгредієнти:

– Картопля – 100 г

– Цибуля – 50 г

– Вершки 20% – 100 мл

– Вода – 600 мл

– Спеції за смаком

– Капуста броколі – 200г

– Кольорова капуста – 200 г

– Зелений горошок – 100 г

– Сіль

– Зелень

– Лавровий лист

Спосіб приготування:

Картоплю, брокколі, цибулю і кольорову капусту дрібно нарізати і покласти в чашу мультиварки.

Залити овочі водою і включити програму «СУП». Готувати 30 хв і вимкнути за допомогою кнопки «ПІДТРИМКА ТЕПЛА / СКАСУВАННЯ».

Перекласти готові овочі в іншу ємність.

Покласти в овочевий бульйон зелений горошок, встановивши програму «СУП» і ​​варити 5 хв, потім відключити за допомогою кнопки «ПІДТРИМКА ТЕПЛА / СКАСУВАННЯ».

Додати до овочів (картоплі, брокколі, цибулі та кольорової капусти) вершки і збити блендером до крему. Подрібнені овочі повернути в чашу мультиварки. Посолити і додати спеції.

Перед подачею до столу суп прикрасити свіжою зеленню.

* Рекомендуємо Вам подавати цей суп до столу з невеликими грінками, підсушеними з сіллю, паприкою і сушеним часником. Ви також можете нарізати часник тонкими скибочками, добре прожарити і посипати ними суп при подачі на стіл. Часникові чіпси не мають різкого присмаку, але додадуть супу цікавий смак і зовнішній вигляд


Приготування на програмі «КАША»

Гарбузова каша

Інгредієнти:

– Гарбуз свіжий – 250 г

– Молоко 3,5% – 400 мл

– Цукор, сіль

– Горіхи (волоські або кешью)

– Ізюм (чорний або золотистий)

– Цедра ½ частини лимона

Спосіб приготування:

Гарбуз очистити від шкірки, нарізати кубиками розміром близько 1 см, покласти в мультиварку.

Залити гарбуз молоком, додати сіль і цукор, перемішати.

Включити програму «каша» і через 30 хв перервати роботу програми за допомогою кнопки «ПІДТРИМКА ТЕПЛА / СКАСУВАННЯ».

Вимити родзинки, обсушити паперовими рушниками. Горіхи подрібнити.

Додати родзинки і цедру в готову кашу, перемішати.

Поставити кашу на «ПІДТРИМКА ТЕПЛА / СКАСУВАННЯ» на 5-10 хвилин.

При подачі присипати зверху обсмаженими горіхами.

* Мускатні сорти гарбуза мають яскравий помаранчевий колір м’якоті і шкірки, легкий фруктовий аромат і після приготування дуже смачний. Якщо ви вибрали гарбуз інших сортів, можна додати в кашу мед і корицю.


Приготування на програмі «РИС»

Дикий рис

Інгредієнти:

– Рис – 200 г

– Вода (краще овочевий або курячий бульйон) – 650 мл

– Масло вершкове – 30 г

– Спеції за смаком

– Сіль

Спосіб приготування:

Добре промити рис, поки вода не стане прозорою.

Викласти рис в чашу мультиварки і залити водою або бульйоном, дотримуючись пропорції (Наприклад, рис -2 мульти склянки, вода – 4 мульти склянки).

Додати спеції і сіль за смаком.

Включити програму «РИС».

Готувати до закінчення програми.

* Дикий рис багатий харчовими волокнами, містить багато білка і дуже мало жиру. Дикий рис можна змішувати з іншими сортами рису і подавати як гарнір до птиці або риби. Або як десерт з сиропом і ягодами.


Приготування на програмі «ВИПІЧКА»

Банановий хліб

Інгредієнти:

– Борошно – 230 г

– Цукор – 150 г

– Розпушувач – 1 ч. Л.

– Соди – 1/4 ч. Л.

– Солі – 1/4 ч. Л.

– Мелена кориця -1 ч. Л.

– Яйця (великі) – 2 шт

– Вершкове масло (м’яке) – 110 г

– Банани – 450 г (3 шт)

– 1 пакетик ванілі

Спосіб приготування:

Обсмажити горіхи до появи легкого запаху в режимі «ЖАРКА» 6 хв. Вимкнути програму за допомогою кнопки «ПІДТРИМКА ТЕПЛА / СКАСУВАННЯ». Горіхи остудити і подрібнити.

У великій мисці з’єднати борошно, цукор, розпушувач, соду, сіль, корицю, горіхи. Відставити.

Банани збити в пюре, додати яйця, розм’якшене масло, ваніль, збити і додати ін. Інгредієнти, перемішати. Залити в чашу, змащену маслом і присипану борошном, випікати в режимі «Випічка» 50 хв.

Перевірте готовність випічки зубочисткою – проткніть нею хліб. Якщо зубочистка суха – це говорить про готовність бананового хліба. Подавати теплим.

* Банановий хліб є традиційною випічкою американської кухні. Готовий банановий хліб можна їсти як пиріг або намазувати на нього масло, конфітюр або фруктове пюре, а так само його можна заморожувати! Завдяки високому вмісту вуглеводів цей хліб іноді використовують як джерело енергії під час інтенсивних тривалих навантажень.


Приготування на програмі «ЗАПІКАННЯ»

Свинина під сиром

Інгредієнти:

– Свиняча вирізка – 400 г

– Помідори – 100 г

– Сир – 100 г

– Чорний перець

– Рослинна олія – ​​1 ст. ложка

– Сіль

Спосіб приготування:

М’ясо нарізати порційними шматками 2,5 см завтовшки, натерти сіллю, перцем або іншими спеціями за смаком.

Налити в мультиварку масло, вибрати програму «ЖАРКА».

Обсмажити м’ясні стейки з кожного боку по 5 хвилин до золотистої рум’яної скоринки.

Нарізати помідори, попередньо очистивши їх плівок і насіння, тонкими пластинами, викласти в мультиварку поверх м’яса, посипати тертим сиром.

Продовжувати готувати в програмі «запікання» 10 хв.

Вимкнути програму за допомогою кнопки «ПІДТРИМКА ТЕПЛА / СКАСУВАННЯ»

* Нові відтінки смаку знайомій страві можуть надати подрібнені волоські горіхи, змішані з тертим сиром. А також новий маринад для м’яса: 1 зубчик часнику, видавити через прес і з’єднати з 1 ст ложкою соєвого соусу.


Приготування на програмі «ТУШКУВАННЯ»

Тушковане м’ясо

Інгредієнти:

– Філе свинини – 300 г

– Цибуля ріпчаста – 100 г

– Помідори – 150 г

– Паприка 1 чайна ложка

– Вершки 35% – 50 мл

– Яловичий бульйон – 200 мл

– Рослинна олія – ​​50 мл

– Чорний мелений перець

– Сіль, лавровий лист – 2 шт

Спосіб приготування:

Нарізати м’ясо на невеликі шматочки. У чашу мультиварки влити рослинне масло, покласти нарізане м’ясо.

Вибрати програму «ЖАРКА», обсмажити м’ясо до утворення золотистої скоринки, періодично помішуючи 5 хвилин.

Нарізати цибулю півкільцями, перець, і помідори, очищені від плівок і насіння і додати до м’яса. Залити бульйоном. Приправити паприкою, чорним перцем і сіллю.

Вибрати програму «ТУШКУВАННЯ», готувати 50 хвилин. За 5 хв до закінчення додати вершки і лавровий лист.

Вимкнути програму за допомогою кнопки «ПІДТРИМКА ТЕПЛА / СКАСУВАННЯ»


Приготування на програмі «НА ПАРУ»

Сьомга з лимоном і розмарином

Інгредієнти:

– Сьомга 500 г

– ½ лимона (без цедри)

– Спеції (білий перець, розмарин)

– Пармезан- 20 г

– Сіль

Спосіб приготування:

Розрізати сьомгу на великі шматки товщиною 2 см. Натерти рибу сіллю і перцем (або іншими спеціями). Залишити на 10 хвилин.

Налити воду в чашу мультиварки. Поставити в мультиварку кошик для приготування на пару.

Покласти рибу в контейнер – пароварку.

Нарізати лимон півкільцями і покласти на рибу. Зверху додати пару гілочок свіжого розмарину.

Вибрати програму «НА ПАРУ». Встановити час приготування – 20 хвилин. Включити програму і готувати до закінчення її роботи.

Перед подачею на стіл посипати рибу тертим пармезаном.

* Ідеальним гарніром для риби буде спаржа або овочі, приготовані на пару.


Приготування на програмі «ЙОГУРТ»

Класичний йогурт з добавками

Інгредієнти:

– Молоко пастеризоване – 1 л

– 1 пачка сухої закваски або 3 ст. л. натурального йогурту без добавок

Спосіб приготування:

Викласти пачку закваски в миску, додати 1 л пастеризованого молока і змішати віночком.

Розлити суміш по пластиковим стаканчиках і помістити в чашу мультиварки, попередньо налити в неї трохи води.

Встановіть програму «ЙОГУРТ»на час приготування – 8 годин.

Після закінчення заданого часу відкрийте кришку і перевірте йогурт на готовність. Якщо він вийшов рідким- поставте ще на 1 – 2 години.

Бажано подавати до столу охолодженим і прикрасити ягодами.


Приготування на програмі «ЖАРКА»

Смажені білі гриби з цибулею і часником

Інгредієнти:

– Білі гриби -1 кг

– Цибулини -2 шт.

– Соняшникова олія -3-4 ст.л.

– Часник – 5 зубчиків

– Кріп

– Сіль, перець, базилік

Спосіб приготування:

Почистити гриби, промити.

Проварити 30 хвилин в підсоленій воді на програмі «СУП».

Порізати цибулини.

Включити мультиварку на програму «ЖАРКА» і влити олію.

Додати цибулю і смажити 5 хвилин помішуючи.

Злити воду з грибів і додати їх до обсмаженої цибулі в чашу мультиварки.

Перемішати з цибулею і включити програму «ЖАРКА» на 20 хвилин, готувати до закінчення програми, стежачи за процесом готування.

За 5 хвилин до відключення додати свіжий кріп, приправи, сіль і видавлений через землянку часник.

 * Гриби приготуються дуже соковиті, ціленькі і смачненькі.

 Бажано їсти охолодженими з картоплею або гречкою !!