Якщо ви поціновувач справжнього еспрессо, або ж любите побалувати себе капучино з найніжнішою пінкою, то вам обов’язково потрібно придбати ріжкову кавоварку. Процес приготування дуже простий і відбувається наступним чином:
- заповніть бойлер водою;
- в ріжок насипте необхідну кількість кави і ретельно утрамбуйте (цей момент дуже важливий і смак напою безпосередньо залежить від правильності виконання процесу).
Після включення кавоварки пар проходить через кавовий порошок, а готовий напій виливається в ємність, яку можна попередньо нагріти для досягнення максимального смакового ефекту. При цьому в кавоварці-еспрессо виходить не тільки міцний напій, а й густа пишна піна, що дуже цінується любителями цього нюансу.
Готуємо капучино в кавоварці
Робити капучино досить просто, але призвичаїтися до цього процесу все ж необхідно.
- Перш за все необхідно зварити порцію кави еспрессо і помістити в досить містку чашку.
- Беремо високий глечик і наливаємо необхідну порцію молока. Чим жирніше молоко, тим легше буде збиватися піна.
- Включаємо прилад і прогріваємо його. Щоб скинути воду, яка могла утворитися в капучинаторі, включаємо на кілька секунд подачу пара, відвівши паровий кран в сторону.
- Опускаємо капучинатор в молоко так, щоб носик діставав майже до дна, включаємо прилад і повільно піднімаємо носик стімера вгору для збивання пінки. Саме на поверхні з’єднуються пар, молоко і повітря, внаслідок чого виходить пишна маса. Насичуючись повітрям, підігріте молоко збільшується в об’ємі в два рази і набуває солодкий вершковий смак.
- Злегка нахиливши ємність, можна збільшити швидкість і інтенсивність бурління.
- При утворенні достатньої кількості піни, вимикаємо паровідвідний кран.
Вірність приготування напою перевіряється наступним чином: на поверхню пінки висипаємо трошки цукрового піску. Якщо цукор тримається, то піна збита досить добре. Температура кави для подачі на стіл повинна бути приблизно 60-70 градусів.